יולי הוא חודש מלא בהזדמנויות לקטיף בגינה, עם מגוון ירקות ופירות מוכנים לקטיף. גלה מה אתה יכול לגדל ולקצור בגינה שלך בחודש הקיץ החם הזה.
חודש יולי הוא זמן עשיר לקטיף מגוון של פירות וירקות.
מירקות קיץ טעימים ועד פירות אדומים עסיסייםגינת הירק שלך מוכנה למלא את השולחן שלך בצבעים ובטעמים של הקיץ.
עגבניות
אני עגבניות הם האמיתיים כוכבי הקיץ. איזה תענוג זה ליהנות מהם שהבשילו בשמש!
ישנם זנים רבים של עגבניות, אבל בדרך כלל דובדבנים הם הראשונים להבשיל. קצור עגבניות כשהן הופכות לאדומות או צהובות (תלוי בסוג) כדי לעודד המשך ייצור פירות.
כדי לזרז עוד יותר את התהליך הזה, כדאי להסיר עלים מהבסיס לעלה הראשון מעל האשכולות.
תיהנו מעגבניות טריות או מיובשות. אם כמה עגבניות כמעט בשלות, הניחו אותן בשקית נייר עם בננה כדי לעזור להן להבשיל מהר יותר.
מלפפונים
אני מלפפונים כעת ניתן לקצור באפריל תחת הגנה. קוטפים אותם כשהם מגיעים לאורך של בין 10 ל-20 ס"מ, תוך שמירה על חלק מהגבעול. מלפפונים קטנים יותר טעימים במיוחד.
חותכים אותם עם סכין חדה וצורכים אותם במהירות כי הם לא נשמרים טוב.
שעועית ירוקה
אספו אותם באופן קבוע צעיר ורך תרמילי שעועית ירוקה – הם הטובים ביותר! זה גם מעודד את הצמח לייצר זמן רב יותר.
ניתן לפתוח תרמילים גדולים מדי כדי לאסוף את הזרעים, שהם אכיל וטעים. שעועית ירוקה קופאת טוב מאוד במקרה של עודף.
בצל ובצל שאלוט
אתה יכול להתחיל לקצור בצל ובצלי שאלוט כפי שאתה צריך אותם.
אתה יכול ליהנות מהם טריים (העלים הירוקים הם אָכִיל ולשמור במשך 1-2 שבועות) או לייבש אותם לשימור טוב יותר. קפלו מחדש את הגבעולים כדי לסייע בהבשלה ובאחסון.
כשהגבעולים מצהיבים, קורעים את הבצלים ונותנים להם להתייבש בשמש. אחסן בקופסאות או צרורות מוגן מפני כפור.
קישואים ודלעת קיץ
ניתן לקצור קישואים ודלעות צעירים מאוד: אז הם רכים ומתוקים.
אם אתה רוצה לגדל אותם קצת, השאר אותם במקומם. זנים מסוימים יכולים להגיע עד 1 מטר אורך, אך רצוי לקטוף אותם כאשר הם בסביבות 30 ס"מ.
כדי לשמור על ייצור עקבי, קצור זוקיני ודלעת כל כמה ימים.
פירות יער ופירות אדומים
יותר, פטל ה חופים: הפירות האדומים הטעימים האלה כמעט מוכנים וניתן לקטוף אותם כל יומיים.
שפוט את הבשלות לפי צבעם: ורוד-אדום לפטל, שחור בוהק לפטל שחור, אדום או לבן (תלוי בזן) לדומדמניות.
אסוף אותם רצוי בימים יבשים ושטופי שמש. עבור דומדמניות, רצוי לקטוף את כל החבורה ולא פירות בודדים.
היזהר, הפירות האלה לא נשמרים לאורך זמן. אכלו אותם במהירות והקפיאו את כל מה שלא אוכלים מיד.