גידול ווסאבי הוא תהליך מרתק ומתגמל הדורש טיפול ותשומת לב, אך התוצאות מתגמלות. ס
בואו נספר יחד כיצד לגדל את השורש המורכב הזה כדי להפיק את המיטב מחוויית האוכל שלכם.
לאוהבי המטבח היפני, ה וואסבי זה מרכיב חיוני. עם זאת, בעולם המערבי, קשה למצוא ווסאבי מקורי.
בדרך כלל, הוואסאבי הנמכר הוא למעשה חזרת אירופאית עם צבעי מאכל. מגדל וואסבי אמיתילמרות מורכב, יכול להיות מאוד מתגמל.
מציאת הקרקע האידיאלית
גידול ווסאבי דורש סביבה ספציפית. יליד יפן ההררית, ה Wasabia japonica הוא גדל באופן טבעי לאורך נחלים סלעיים.
כדי לשחזר את התנאים האלה, אתה צריך אדמה סחוטה היטב, מעט גופריתית שנשמרת לחה כל הזמן.
ווסאבי דורש צל מוחלט ואדמה עשירה בחומוס עם pH בין 6.0 ל-7.0.
הבחירה לשתול בסתיו משפרת את הזדמנויות הצמיחה שכן הוואסאבי משגשג בעונות קרירות יותר.
הכנת הקרקע ומערכת ההשקיה
באופן אידיאלי, יש להכין את האדמה באמצעות מערכת כמו זו של טטאמישיטכניקה יפנית המשתמשת בשכבות של חול וחצץ על מצע של אבנים קטנות.
מערכת זו יוצרת מדרונות המאפשרים למים לזרום בהתמדה, ומשכפלים נחלים באזורים הרריים.
השקיה מתמדת היא חיונית. פתרון אחד עשוי להיות השימוש באקוופוניקה, שבה מים ממוחזרים ברציפות דרך מערכת השורשים.
טיפול בצמחי ווסאבי
גידול ווסאבי זה דורש מסירות וסבלנות. משתילים ועד קני שורש, תהליך הצמיחה אורך כשנתיים.
בתקופה זו יש לשמור על הצמחים בצל קבוע ולהשקות אותם באופן קבוע.
כמו כן, חיוני להגן על הצמחים מפני מחלות פטרייתיות על ידי שימוש בקוטלי פטריות נחושת ושמירה על נקיון אזור הגידול מעלים מתים.
בעיות נפוצות בגידול ווסאבי
Wasabi רגיש למגוון בעיות פטרייתיות כגון כתם עלים וריקבון שורש. זה חיוני לפקח על הצמחים ולהסיר כל עלים נבולים או נגועים.
כנימות יכולה להוות בעיה, אך ניתן לשלוט בהן באמצעות שמן נים או סבון קוטל חרקים.
איסוף ושימוש בוואסאבי
לאחר כשנתיים, כאשר אני קנה שורש גדלו לבלוט בערך 4-5 סנטימטרים מעל פני הקרקע, הוואסאבי מוכן לקטיף.
בעזרת טיפול, משוך בעדינות את הצמחים, מסיר עלים וחלקים רקובים.
ווסאבי טרי מומלץ לצרוך מיד מגורר. במקרר הוא יכול להחזיק עד חודשיים או לייבש ולטחון לאבקה.
יתר על כן, כל חלקי הצמח אכילים: ניתן להוסיף את העלים לסלטים או לחמוצים.