האם אתה מוכן לגלות דרכים בלתי צפויות להשתמש בגרעיני אבוקדו בבישול שלך? התכוננו להיות מופתעים מהרעיונות הקולינריים הטעימים והיצירתיים שנגלה לכם במאמר זה!
גידול עץ אבוקדו
אם אתה אוהב לאכול אבוקדו, אתה אולי תוהה מה לעשות עם הגרעינים בפנים. אחת הדרכים המדהימות להשתמש בהם היא לגדל צמח אבוקדו חדש.
נקו בעדינות את הגרעין, זיהוי הקצוות העליונים (החודדים) והתחתונים (הרחבים והשטוחים יותר).
הקצה העליון חייב להישאר יבש ואילו הקצה התחתון חייב להיות טבול במים.
הדביקו קיסמים מסביב ל"קו המשווה" של הגרעין כדי שיוכל לנוח על כוס מים, כשמפלס המים בערך באמצע הגרעין. שמור תמיד על המים במילוי מים.
נדרשת סבלנות: ייתכן שיחלפו עד 8 שבועות להנבטתו, במיקום שטוף שמש. לאחר שנבטה, ניתן להעביר את הנבט לעציץ עם אדמה פורייה ועשירה בחומוס.
מגררים או טוחנים וקומפוסט
גרעיני אבוקדו מכילים רכיבי תזונה מועילים כמו סידן, מגנזיום וא רמה גבוהה של אשלגןשימושי במיוחד לצמחים.
כאשר מוסיפים מספרים שלמים ל- קוֹמפּוֹסטייתכן שייקח להם זמן רב להתפרק, אבל אם הם מגוררים או טחונים, ניתן לשלב אותם בקלות בערימת הקומפוסט או לפזר אותם סביב צמחים כחלק ממולץ'.
הכנת צבע ורוד טבעי
ניתן להשתמש בגרעיני אבוקדו גם ליצירת א צבע ורוד טבעי. שיטה זו מעניינת למי שאוהב פרויקטים של עשה זאת בעצמך ורוצה להימנע מצבעים סינתטיים.
אתה יכול למצוא פרטים נוספים על איך לעשות צבע זה על ידי ביקור בקישור זה.
הכן שמפו טבעי
התקדם לעבר השימוש ב שמפו טבעי הוא פופולרי בקרב אלה שרוצים לחיות בצורה אקולוגית בת קיימא יותר.
אפשרות אחת היא להכין שמפו חלופי מגרעיני אבוקדו.
קרצוף פנים עם גרעיני אבוקדו
ניתן להשתמש בגרעיני אבוקדו מיובשים וטחונים בתור פילינג טבעי.
ניתן לשלב אותם עם עיסת אבוקדו ליצירת קרצוף פנים תוצרת בית המשאיר את עורך רענן וזוהר.
צור נייד או פעמוני רוח
רעיון יצירתי נוסף הוא להשתמש בגרעיני אבוקדו להכנת פעמוני רוח או רהיטים דקורטיביים. ניתן לשלב אותם עם אצטרובלים, קונכיות או חומרים טבעיים אחרים למגע אמנותי.
טפלו בהם בשמן פשתן או בצבע ידידותי לסביבה כדי להגביר את העמידות שלהם.
קישוטי חג המולד
ניתן לצבוע, לגלף או לקשט גרעיני אבוקדו ליצירת קישוטי עץ חג המולד. טפלו בהם בשמן טבעי כדי להוציא את צבעם או צבעו אותם בצבעים ידידותיים לסביבה.
אתה יכול להשתמש בכלי גילוף כדי ליצור עיצובים מורכבים או פירוגרפיה כדי לצרוב את העיצוב על הגרעינים לפני השמן או השעווה שלהם.