האם אי פעם חשבת כמה יקר כל אחד פומודורו מה אתה מגדל לעתים קרובות כאשר אנו רואים עגבנייה היא הופכת ליותר מדי בּוֹגֵר אנחנו מיד חושבים לזרוק אותו.
אבל מה אם הייתי אומר לך שהעגבניות האלה יכולות להציע לנו זרעים יקרים לעונות הגידול הבאות?
על ידי ביצוע כמה צעדים פשוטים, אתה יכול לעשות שימוש חוזר בעגבניות הבשלות שלך ולהפוך אותן למשאב בלתי נדלה עבור הגינה שלך.
קצירת עגבניות בשלות
קודם כל, חשוב לבחור את עגבניות נכון לאיסוף זרעים.
גם עגבניות בּוֹגֵר או אפילו במעט פָּצוּעַ הם אידיאליים מכיוון שהזרעים שלהם כבר מפותחים במלואם.
חותכים את העגבניות לשניים ובעזרת כף מחלצים את הגרעינים יחד עם ה מוֹך.
תהליך התסיסה
כדי לוודא שהזרעים נקיים ומוכנים שימוראתה צריך לתת להם לתסוס. מניחים את הזרעים והעיסה בכלי זכוכית ומוסיפים מעט מים.
תנו למיכל לנוח 2-3 ימים בטמפרטורת החדר. תהליך זה עוזר להסיר את הג'ל המקיף את הזרעים ולחסל כל מחלות o בַּקטֶרִיָה.
ניקוי הזרעים
לאחר תקופת התסיסה, תבחינו בעובש על פני המיכל. הסר אותו בזהירות ושטוף את הזרעים תחת מים זורמים באמצעות מסננת.
ודא שהם נקיים לחלוטין לפני שתמשיך לשלב יִבּוּשׁ.
כיצד לייבש זרעים בצורה נכונה
כדי להבטיח א שימור טובחיוני שהזרעים יבשים לחלוטין.
מניחים אותם על דף נייר אפייה או מטלית יבשה, במקום קריר ויבש.
תן להם להתייבש לפחות שבוע, הפוך אותם מדי פעם כדי למנוע מהם להידבק.
שימור זרעים
לאחר ייבוש, הגיע הזמן לשמור את הזרעים שלך. הדרך הטובה ביותר היא לאחסן אותם מיכלים אטומים בשקיות זכוכית או נייר, המסומנות בתמר ובמגוון העגבניות.
אחסן אותם במקום קריר, יבש וחשוך כדי לשמור על חיוניותם עד העונה הבאה סֵמִינָר.
אל תזרוק עגבניות בשלות מדי: הן יכולות להציע לך זרעים יקרים לשנה הבאה!
שימוש בכל חלק של העגבנייה הוא לא רק תרגול מצוין קיימותאבל זה גם מאפשר לך ליהנות מפירות עמלתך במשך עונות רבות.
אז בפעם הבאה שאתה רואה עגבנייה בשלה מדי, זכור את השלבים הפשוטים הללו והפוך אותה להזדמנות לעתיד הגינה שלך.