גלה את הזמן הנכון לגזום עגבניות ושני שימושים מפתיעים לעלים שלהן

Image

ב גַנָנוּתה גיזום מאוחר של עגבניות קיץ יש חשיבות עקרונית להבטיח א צמיחה בריאה ונמרץ של לִשְׁתוֹל.

יתר על כן, ה עלי עגבנייה ניתן להשתמש בהם בצורה יצירתית כדי לנצל אותם במלואם תכונות מועילות.

בואו לגלות יחד שתי דרכים מקוריות להפיק את המרב ממרכיב הצמח היקר הזה.

החשיבות של גיזום מאוחר של עגבניות קיץ

כשהקיץ מגיע לסיומו, זה זמן טוב להסתכל בזהירות על שלך עגבניות.

אם שמתם לב שאת לִשְׁתוֹל הם נעשים עבים מדי, הגיע הזמן להתערב עם אחד קִצוּץ.

גיזום מאוחר מסייע בריכוז אנרגיית הצמח לִשְׁתוֹל על הבשלת פירותולא על צמיחה של ענפים חדשים.

ה צמחי עגבניותבמיוחד הבלתי מוגדרים שבהם, ימשיכו לגדול ולהניב פירות עד שיגיע הכפור.

עם זאת, אם אתה גר באחד אזור שבו החורף מגיע מוקדםזה חיוני לגזום חזק את לִשְׁתוֹל בסוף הקיץ לקבל א יבול שופע אחרון.

כיצד לבצע גיזום מאוחר

לתוצאה מיטבית, אני ממליץ לבצע שני גיזומים נפרדים. הראשון קִצוּץ משמש לארגון מחדש של לִשְׁתוֹלשיפור זרימת האוויר והגישה לאור.

בצע את השלבים הפשוטים הבאים:

  • חתוך אותם עלים מתים בבסיס ה לִשְׁתוֹל.
  • הסר את i ענפים נגועים בטפילים או מחלות.
  • חותך אני ענפים שנשברו מתחת למשקל שלהם.
  • קח את זה ענפים הנוגעים בקרקע ותמיכה משפטית כדי למנוע התפשטות מחלות.
  • להשקות את לִשְׁתוֹל במידת הצורך לאחר מכן קִצוּץ.

לאחר מספר ימים, כאשר ה לִשְׁתוֹל יתאושש, תחזור ל לגזום בדייקנותביטול פראיירים וענפים שממשיכים לצמוח בצורה לא מסודרת.

אלטרנטיבה לסלסילות עגבניות מסורתיות

המסורתיים שבהם סלסלות מתכת לעגבניותנמכר לעתים קרובות ב מרכזי גניםהם לא תמיד הבחירה האידיאלית.

הם נוטים להתהפך בקלות ולהקשות על קצירת הפירות. יש הרבה אלטרנטיבות יעילות יותר כגון מוטות עץרשתות ומדיה יצירתית אחרת שמספקת תוצאות טובות יותר.

לקרוא  הסוד לפריחה בשפע של יסמין

2 דרכים יצירתיות להשתמש בעלי עגבניות

קוטל חרקים טבעי

ה עלי עגבנייה ניתן להשתמש כדי ליצור אפקטיבי קוטל חרקים טבעי נגדם כנימות. הנה איך לעשות את זה:

  • אסוף שתי כוסות של עלי עגבנייה וקוצצים אותם בא מַמחֶה.
  • שים אותם ב-a קַנקַן וממלאים את שאר הצנצנת במים.
  • תשאיר פנימה אִינפוּזִיָה למשך 24 שעות, ואז לסנן את הנוזל ל-a נבולייזר.
  • מרססים את הנוזל על צמחים נגועיםתוך התמקדות בחלק התחתון של עלים איפה ה כנימות הם נוטים להסתתר.
  • שימוש קולינרי בעלי עגבניות

    בניגוד למה שנהוג להאמין, ה עלי עגבנייה הם אינם רעילים וניתן להשתמש בהם בבישול.

    הנה כמה רעיונות:

    • פסטו עלי עגבניות: אלטרנטיבה מעניינת לפסטו בזיליקום מסורתי.
    • פסטה עם עלי עגבניות ורוטב עגבניות: מתכון המשלב את הטעם הייחודי של עלי עגבנייה עם המתיקות של עגבניות בשלות.

    ה עלי עגבנייה ניתן לבשל אותם ולהשתמש בהם כמו אחרים ירקות עלים ירוקים כגון מנגולד, כרוב ולפת. התנסו במטבח וגלו טעמים חדשים ומפתיעים!

    • בית
    • גן
    • גלה את הזמן הנכון לגזום עגבניות ושני שימושים מפתיעים לעלים שלהן