אם אי פעם תהיתם איך לשמר את ניחוח הלבנדר העוטף לאורך זמן, אתם במקום הנכון.
עקוב אחר הטיפים שלנו לייבוש ו לאחסן לבנדר ללא דופי. תגלו את כל הטריקים הבלתי ניתנים לטעות כדי ליהנות מהריח הנפלא שלו לאורך זמן.
מתי לקצור לבנדר
בחירת הזמן הנכון לקציר לבנדר חיונית כדי להבטיח את התכונות הארומטיות הטובות ביותר שלו. התקופה האידיאלית היא בין אמצע לסוף הקיץ, כאשר הלבנדר פורח במלואו.
קציר לבנדר בבוקראחרי שהטל התאדה אבל לפני שהשמש בצהריים חזקה מדי.
השתמש במספריים חדות או במגזם כדי לחתוך את הגבעולים ממש מעל העלים, תוך השארת אורך של כ-30 ס"מ כדי להקל על תהליך הייבוש שלאחר מכן.
הכנת לבנדר
לאחר קצירת הלבנדר, השלב הבא הוא הכנה לייבוש. הסר את כל העלים והניצנים שעלולים להפריע לתהליך הייבוש.
צור זרי פרחים קטנים, קושרים אותם בחוט או בגומייה. ודא את הסיפונים קוטר לא יעלה על 2-3 ס"מ כדי להבטיח ייבוש אחיד.
ייבוש אוויר
ייבוש אוויר הוא הטכניקה הנפוצה והפשוטה ביותר לייבוש לבנדר. תלו את הזרים הפוכים ב-a מקום חם, יבש ומאוורר היטב.
מרפסת או חלון שטוף שמש הוא אופטימלי. תלו את הצרורות עם חוט או על מתלה, וודאו שהאוויר יכול להסתובב היטב בין הגבעולים.
הזמן הדרוש משתנה בין מספר ימים למספר שבועות, בהתאם ללחות האוויר.
- מִקצוֹעָן: שיטה פשוטה וטבעית.
- מול: זה דורש זמן ומקום.
ייבוש בתנור
כדי לזרז את התהליך, אתה יכול להשתמש בתנור. מורחים את ענפי הלבנדר על תבנית אפייה בשכבה אחת, הימנעות מחפיפה ביניהם.
מחממים את התנור לטמפרטורה נמוכה של כ-60 מעלות ומכניסים את תבנית האפייה. לאחר כ-20 דקות יש לבדוק את תהליך הייבוש ולהפוך את הענפים במידת הצורך.
המשך לבדוק כל 10 דקות כדי למנוע שריפת הלבנדר ואיבוד ריחו.
שימוש במייבש
אם בבעלותך א מייבש מזוןאתה יכול להשתמש בו לייבוש לבנדר ביעילות.
מסדרים את הענפים על מגשי המייבש, ומשאירים מספיק מקום לזרימת אוויר. כוונו את הטמפרטורה לנמוכה והניחו לייבוש מספר שעות עד שהלבנדר יבש לחלוטין ומתפורר.
אחסון לבנדר מיובש
לאחר ייבוש, חיוני לאחסן את הלבנדר בצורה נכונה כדי לשמור על הריח שלו במיטבו.
מניחים את הענפים המיובשים בכלי אטום, רצוי בצנצנת זכוכית, ומאחסנים במקום קריר וחשוך.
תווית מיכלים כדי למנוע בלבול בין אוספים או זנים שונים.
לבנדר מאוחסן כראוי יכול להחזיק מעמד עד שנה או יותר, אם כי הריח עשוי לדעוך עם הזמן.
האידיאל הוא השתמש בלבנדר תוך מספר חודשים כדי ליהנות לחלוטין מהתכונות הארומטיות שלו.
על ידי ביצוע טיפים אלו, תוכל ליהנות מהריח ומהתכונות המועילות של הלבנדר כל השנה. ייבוש שמח!