אם תרצה לשפר את הייצור של פירות מעץ התאנה שלך, גיזום הוא צעד בסיסי שאי אפשר להתעלם ממנו. סודות וטכניקות מבוססות יאפשרו לך להשיג צמח בריא ומאוזן, המסוגל להציע לך יבול שופע ואיכותי.
הזמן הטוב ביותר לגזום את עץ התאנה
הזמן האידיאלי לגזום עץ תאנה הוא סוף החורףכשהעץ בפנים מנוחה וגטטיבית והכפור האחרון נגמר. ברגע זה הצמח פחות פגיע וניתן להתערב מבלי להסתכן בפגיעה לענפים הצעירים יותר.
גיזום חורף
גיזום חורף חיוני עבור להסיר ענפים שבוריםיבש או חולה. עם מסור גיזום טוב, הסר ענפים פגומים כדי לאפשר א צמיחה בריאה ונמרץ. התערבות זו מונעת התפשטות מחלות ופותחת את העלווה לשמש ולאוויר.
גיזום קיץ
בנוסף לגיזום החורף, חיוני לבצע א גיזום קיץ מיד לאחר קציר הפירות, בין יולי לאוגוסט. תרגול זה עוזר לעורר הֲפָקָה לשנה שלאחר מכן, הסרת עודפי יורה ואיזון מחדש של חלוקת המוהל.
שליטה והיווצרות של התאנה הצעירה
במהלך השנים הראשונות, עץ התאנה דורש תשומת לב מיוחדת. גיזום תאנה צעירה הוא חיוני ליצירת מבנה חזק ומאוזן היטב. ה חתך ראשון הוא מכריע: עיצוב נכון של הצמח כבר מההתחלה מקל על צמיחה חזקה ופורה.
עצות מעשיות לגיזום
לקבלת התוצאות הטובות ביותר, עקוב אחר העצות המעשיות הבאות:
- השתמש בכלים מחודדים ומעוקרים היטב כדי למנוע זיהום.
- חתוך תמיד מעל לצומת או ניצן כדי לעודד צמיחה מחודשת.
- הימנע מחתכים דרסטיים מדי כדי לא להלחיץ את הצמח. השתמש במספרת גיזום לענפים קטנים יותר ובמסור לענפים גדולים יותר.
- התבונן בצורת הצמח ופעל לשמירה על הרמוניה כללית.
ענפים לשימור וחיתוך
חשוב לדעת אילו ענפים לשמור ואילו להסיר:
- שמור את הענפים שנותנים פרי בשנה הקודמת.
- הסר ענפים שצומחים לתוך החופה כדי למנוע צפיפות.
- הסר ענפים שחוצים או מתחככים זה בזה, ויוצרים נקודות תורפה לצמח.
על ידי ביצוע טיפים אלה, תוכל לגזום את עץ התאנה שלך ביעילות, ובכך להבטיח צמיחה בריאה ו ייצור שופע של פירות. זכור כי גיזום טוב לא רק משפר את איכות הפרי, אלא גם משמר את בריאות הצמח שלך לטווח ארוך.