האם שמעתם פעם על ה בזיליקום תמידי? מגוון זה של בָּזִילִיקוּםבעל ארומה עזה וטעם מעט הדרים, בעל מאפיין יוצא דופן של אי פריחה, ובכך מאפשר קציר מתמשך שלו עלים ארומטיים כל השנה. גלה כיצד לטפח אותו ולעולם לא צריך לקנות בזיליקום שוב!
Il בזיליקום תמידי זה מגוון של בזיליקום שיש לו את היתרון להיות רַב שְׁנָתִי וניתן לגדל בקלות גם בגינה וגם בעציצים. למד ל לְטַפֵּחַ il בזיליקום תמידי זה יאפשר לך להיות תמיד זמין עלים טריים ללא צורך בקניית הצמח מדי שנה. במאמר זה, נחקור את השיטות של טיפוחהתנאים האופטימליים של צְמִיחָה וכמה עצות מעשיות כדי שצמחי הבזיליקום שלך תמיד ישגשגו.
מבוא לבזיליקום תמידי
האם שמעתם פעם על ה בזיליקום תמידי? זֶה צמח ארומטישונה מהזנים שְׁנָתִימפורסם בזכותו התנגדות ויכולת לייצר עלים ריחניים כל השנה. שֶׁלוֹ ארומה עזה זה דומה לזה של הקלאסי בזיליקום גנואהעם קלה טעם לימון מה שמעשיר את המנות הקולינריות שלך.
המאפיינים של בזיליקום תמידי
הצמח של בזיליקום תמידי בולט בה עלים ירוקים בהירים והמראה שלו מְכוּסֶה שִׂיחִים. בניגוד לזנים מסורתיים, זה אינו פורח, מה שמאפשר לו לרכז את האנרגיה שלו בייצור מתמשך של עלים. ה נִיחוֹחַ של העלים הוא אִינטֶנסִיבִי ה מַתְמִידאידיאלי למי שאוהב להשתמש בזיליקום במטבח. יתר על כן, ה בזיליקום תמידי זה מתאים במיוחד למי שיש חללים קטנים או שרוצה לגדול במיכלים.
תנאי הצמיחה האופטימליים
לְכָל לְטַפֵּחַ בהצלחה את בזיליקום תמידיחיוני לספק את הנכונים תנאי גידול. הקפידו לשתול בזיליקום ב אדמה מנוקזת היטב ועשיר ב חומרים מזינים. ה אור שמש ישיר חיוני, אז הנח את הצמח במקום שבו הוא יכול לקבל לפחות 6-8 שעות שמש ביום. ה'השקיה חייב להיות קבוע, שמירה על האדמה לחה אך לא רטובה יתר על המידה, כדי למנוע את המראה של מחלות פטרייתיות.
טיפים וטריקים לגידול
תרגול שימושי כדי לעורר את הצמיחה השופעת של בזיליקום הוא גיזום קבוע. על ידי חיתוך צמרות הצמחים, אתה מעודד את צמיחתם של נצרים חדשים ושומר על הצמח קומפקטי ושיחי. בנוסף, השימוש בטוב דשן אורגני עוזר לשמור על האדמה עשירה בחומרים מזינים, החיוניים לבריאות הצמח. אם אתה מגדל בזיליקום בעציצים, שקול לשפץ כל שנתיים כדי למנוע מהשורשים להידחס יתר על המידה.
שימור הבזיליקום
יתרון נוסף של בזיליקום תמידי זו האפשרות לאסוף את עלים טריים כל השנה. עם זאת, אם אתה רוצה לאחסן יותר, אתה יכול הַקפָּאָה העלים או להכין טעים פסטו לשמור במקרר. כדי להקפיא, עבדו את העלים, יבשו אותם ואחסנו אותם שקיות הקפאה. לחילופין, אפשר לקצוץ את העלים ולערבב אותם עם שמן זית לפני שמאוחסנים אותם בתנור מַקפִּיא במיכלים קטנים.
מַסְקָנָה
לְטַפֵּחַ il בזיליקום תמידי זו חוויה מתגמלת שתאפשר לך להיות תמיד זמין זה היקר צמח ארומטי. בעקבות i עֵצָה וטכניקות טיפוח המוצג במאמר זה, אתה תיהנה נִיחוֹחַ ושל טעם טרי של בזיליקום כל השנה בלי צורך לקנות אותו שוב ושוב. הכינו את עצמכם למטבח שהוא תמיד ריחני וטעים הודות ל בזיליקום תמידי!