דלעות רעילות? למד להבחין בין אלה המסוכנים לבריאותך

Image

עונת הסתיו מביאה איתה צבעים חמים וריחות עוטפים, אבל היא גם מסתירה מלכודות שלא נחשדו.

ה דלעותסמל של חגיגה ויצירתיות, יכול להסתיר זנים רעילים המייצגים א סיכון בריאותי.

במאמר זה נבדוק כיצד לְהַכִּיר את דלעות מזיקותמתן מידע רב ערך כדי למנוע סכנות וליהנות בבטחה מהתענוגות שהמלפפונים הנפלאים הללו יכולים להציע.

הכרת סודות הדלעות חיונית לשמירה על בריאותכם ושל יקיריכם.

האם יש באמת דלעות רעילות?

ה דלעות הם מרכיב עיקרי בשולחנות הסתיו שלנו, אבל האם ידעת שחלקם יכולים להיות מזיק לבריאות?

למרות שזה אולי נראה מדהים, כמה זנים של דלעת יכולים להכיל חומרים רעילים אשר מגרים את מערכת העיכול. בואו נראה איך לזהות אותם ולהימנע מבעיות בריאות.

סימנים של דלעת רעילה

ראשית, ה דלעות נוי בהם אנו משתמשים לעתים קרובות בקישוטים אינם אכילים.

אלה מכילים cucurbitacinכימיקלים שעלולים לגרום לכאבי בטן והקאות.

אפילו ה דלעות ברשגדלים באופן ספונטני, עלולים להיות מסוכנים.

מתי להימנע מאכילת דלעת

לפני בישול דלעת, חשוב להקפיד על המראה שלה. הנה כמה סימנים שאסור לזלזל בהם:

  • טעם מר: אם לפרוסת דלעת גולמית יש טעם מר, עדיף לא לצרוך אותה.
  • מִשׁטָח ה כוכב: בדקו שהמשטח חלק והגבעול שלם. גבעול פגום יכול להיות נקודת המוצא לרקבון.
  • צֶבַע: לדלעת טובה יש צבע עז. שינויי צבע לחום או שחור עשויים להעיד על נוכחות של רעלים.
  • ריח לא נעים: ריח רע הוא לעתים קרובות סימן לנוכחות של חיידקים או פטריות מזיקים.

אחסון נכון של דלעות

כדי למנוע את דלעות להיות רעילים, חיוני לאחסן אותם בצורה נכונה:

  • שמור את הדלעות במקום יבש ומאוורר.
  • בדוק באופן קבוע שלא נוצר עובש או ריקבון.
  • אחסון דלעות הרחק מחרקים שעלולים לזהם את העיסה.
לקרוא  כיצד לחטא מגהץ וופל בקלות

מה לעשות עם דלעות בלתי אכילות

לא את כל הדלעות שאי אפשר לאכול כדאי לזרוק. ניתן להשתמש באלה הבלתי אכילים קוֹמפּוֹסטהעשרת הקרקע לגידולים עתידיים.

עם זאת, חשוב לא לתת אותם לחיות משק, שכן תוצרי הריקבון עלולים לפגוע בבריאותם.

  • בית
  • עֵצוֹת
  • דלעות רעילות? למד להבחין בין אלה המסוכנים לבריאותך