חג המולד הוא זמן של gioia, שיתוף ו… למרבה הצער, גם של בזבוז מזון. אבל עם קצת יְצִירָתִיוּת ה תִכנוּןאפשר להכין תפריט חג מְהַנֶה ובאותו הזמן בר קיימא.
לפניכם 5 מתכונים נגד פסולת שיאפשרו לכם להדהים את יקיריכם ולעשות טוב לעצמכם כּוֹכַב לֶכֶת.
1. קרם קליפות תפוחי אדמה וגזר
אל תזרקו את הקליפות של תפוחי האדמה והגזר שתשתמשו בהם לארוחת צהריים של חג המולד! שוטפים אותם היטב, מרתיחים אותם במי מלח ומערבבים אותם עם טפטוף שמן לקבלת א קטיפתי חם ומנחם.
מגישים עם קרוטוני לחם מיושן וזילוף של גבינה מגוררת.
2. קציצות עשויות משאריות בשר וירקות
אתה בישלת יותר מדי צלי או יותר מדי תוספות? קוצצים אותם דק יחד עם ביצה, פרמזן, פירורי לחם ותבלינים לפי הטעם.
צורה של קציצותטובלים אותם בקמח ומטגנים אותם בשמן רותח. מעולה מוגש עם רוטב יוגורט!
3. שאריות פסטה פשטידה מלוחה
אם נשארה לכם קצת פסטה מבושלת, השתמשו בה כדי לרפד אחת מגש אפייה עם חמאה. ממלאים גבינות, בשר מרפא, ירקות מוקפצים או שאריות אחרות לבחירתכם.
מכסים בעוד בצק, מברישים בביצה טרופה ואופים ב-180 מעלות צלזיוס למשך 30 דקות. א עוגה מלוחה טעים ואנטי פסולת!
4. קרמבל פאנטון מתוק ופירות יבשים
שאריות הפאנטון הופכות לבסיס המושלם עבור א לְהִתְפּוֹרֵר עם טעם חג המולד. מפוררים אותו גס ומשלבים אותו עם פירות יבשים קצוצים, סוכר, קינמון ופתיתי חמאה.
מפזרים את התערובת על קוביות תפוחים או אגסים ואופים בתנור במשך 40 דקות. א קינוח חם וריחני!
5. שוקו חם עם פנדורו ממוחזר
קוצצים דק את פנדורו מעופשמשלבים קקאו מריר, סוכר וקורט מלח. מחממים את החלב בעזרת תרמיל וניל, ואז יוצקים אותו על תערובת הפנדורו ומערבבים במרץ.
הגישו את שלכם שׁוֹקוֹ חַם שמנת עם א זילוף של קינמון.
עם המתכונים האלה נגד פסולתחג המולד שלך יהיה מלא טוּב לֵבמה חברותא ושל קיימות.
נסו את המנות הטעימות האלה עכשיו וא אפס השפעה ולהדהים את יקיריכם עם תפריט יצירתי וירוק. חג שמח!