האם אתה יודע איך עלי מרווה ונענע יכולים להציל את היבול שלך?

Image

שימור היבולים שלך במהלך החורף הוא אתגר שאיתו מתמודדים חקלאים רבים. במקום להשתמש בחומרים משמרים כימיים, ישנן שיטות טבעיות שעברו לאורך זמן שיכולות לחולל ניסים.

גלה כיצדשימוש פשוט בעלי מרווה ונענע יכול להאריך את טריות הצמחים והמוצרים שלך, לשמור על ניחוחות וטעמים ללא פגע.

מרווה ונענע: בעלי ברית טבעיים

ה תכונות אנטיבקטריאליות ואנטי פטרייתיות מרווה ונענע ידועות עוד מימי קדם. בנוסף לשימוש בבישול, לעשבי תיבול אלה יש השפעות עוצמתיות חומרים משמרים טבעיים.

העושר בתרכובות ביו-אקטיביות כגון פוליפנולים ה פלבנואידים הופך אותם לעזר תקף במניעת היווצרות עובש וצמיחת חיידקים בגידולים.

איך מכינים עלים לשימוש

במיוחד תהליך הייבוש

ייבוש העלים כראוי חיוני. חשוב לקצור אותם ביום יבש, לקחת את עלי המרווה והנענע באמצע הבוקר, לאחר התאדות הטל.

מסדרים את העלים על מטלית נקייה במקום מאוורר היטב, הרחק מאור שמש ישיר, הופכים אותם כל יום כדי להבטיח ייבוש אחיד.

בעוד כמה ימים העלים יהיו מתפורר למגע.

השתמש בעלים בשימור יבולים

לאחר ייבוש, יש להניח את העלים במקומות אחסון. מניחים כמה עלים של מרווה או נענע מיובשת במגירות ירקות או בתחתית סלים ושידות לאחסון.

שיטה זו מנצלת את המאפיינים אנטי מיקרוביאלי של מרווה ונענע כדי להאריך את חיי המוצרים שלך. זכור לא לתת להם לבוא במגע ישיר עם פירות וירקות בעלי בשר רכים כדי למנוע שינויים בטעם.

המדע מאחורי עלי מרווה ונענע

היעילות של צמחים אלו נובעת בעיקר מההרכב הכימי שלהם. שֶׁלָהֶם שמנים אתריים הם מהווים מחסום מפני מיקרואורגניזמים מזיקים.

יתר על כן, היכולת לווסת לחות הופך אותם לאידיאליים לאחסון שורשים ופקעות, ספיגת לחות עודפת ויצירת סביבה עוינת לעובש.

יתר על כן, מנטה מנטרלת את ריחות לא רצוייםיתרון משמעותי כשמאחסנים יחד סוגי ירקות שונים.

לקרוא  רעיל או אכיל? גלה את התעלומה!

גידולים שמועילים

בעוד שכל הגידולים יכולים להפיק תועלת מתרופות אלו, חלקם נהנים מהם במיוחד. ה שיר של הציפור נוטים לעתים קרובות לעובש, הם יכולים להישאר טריים לאורך זמן עם כמה עלי מרווה ונענע.

גזר וסלק הם נשארים פריכים יותר בקופסאות עם כמה עלי מרווה מיובשים. גַם שום, בצל ואקלוטס הם נהנים מהאפקט האנטיבקטריאלי, ומפחיתים את הסיכון לעובש לא רצוי.

מקסימום שימור היבול

כדי להפיק את המרב מהשימוש במרווה ונענע, הימנע משינויי טמפרטורה פתאומיים במקומות האחסון כדי למנוע עיבוי.

שמור על מגירות ירקות נקיות ובדוק את התוצרת שלך באופן קבוע כדי להסיר כל פרי או ירקות שנפגעו בהקדם האפשרי כדי למנוע מהם לזהם את השאר.

  • בית
  • גן
  • האם אתה יודע איך עלי מרווה ונענע יכולים להציל את היבול שלך?