היום נדבר של נושא חָשׁוּב לכל מי שאתה מתמודד איתו עצים כרותים: לבוא לתת לשורשים למות באופן טבעי.
אתה תגלה שש שיטות יעילות מה שיאפשר לכם לחסל שורשי עצים באופן טבעי וללא שימוש חומרים כימיים מזיק לסביבה. עקבו אחריי במסע הזה לגילוי מחדש של הטבע וסודותיו.
למה להסיר את השורשים של עץ חתוך?
ה עצים הם מייצגים מרכיב חיוני בגנים, אך במקרים מסוימים הם עלולים להפוך לבעייתיים. פחית לחלות או להיות פגום ו סערותמבקש א חיסול מִיָדִי.
ברגע שהעץ נחתך, השאר ceppaia זה יכול להיות לא נעים מבחינה אסתטית ולגרום נזק דרך שורשים. שורשים יכולים ליצור סידורי הבעיהאיך להיפרד קומות ה צינורות תת קרקעיים.
אמנם אין חובה להסיר את השורשים של עץ כרות, אך ייתכן שיהיה עליך לעשות זאת כדי למנוע נזק עתידי. בואו נחקור שישה טכניקות אקולוגיות כדי לטפל בבעיה זו באמצעות רכיבים טבעיים.
שימוש בחומץ לבן
חומץ לבן הוא ידוע ברבים בשימושיו הרבים בגינון. כדי למחוק את שורשיםמחורר ב ceppaia עם מספר חורים וממלאים אותם בחומץ לבן. תהליך זה אורך כחודש. חשוב לעקוב אחר המצב באופן קבוע ולהוסיף עוד חומץ במידת הצורך.
השתמש במלח אפסום
Il מלח אפסום הוא בעל ברית יקר בגינון טבעי. מערבבים את המלח עם מים ומכניסים את התמיסה לחורים שנעשו בגדם. כמו עם חומץ, בדוק מעת לעת והוסף עוד תמיסה במידת הצורך כדי להבטיח יעילות של יַחַס.
השתמש בשום
השום משחרר חומר שברגע שנספג על ידי מוהל עצים, זה יכול לגרום למות השורשים. יוצרים חורים בעומק של כ-20 ס"מ בגדם ובשורשים השטחיים, מכניסים ראשי שום וסוגרים באדמה. שיטה זו יעילה במיוחד בסוף הקיץ, כאשר ה לִימפָה הוא נע לכיוון החלקים התחתונים של הצמח.
יישום חלב
Il חלב מלא יכול לשמש באופן מפתיע כדי לחסל את א ceppaia. ממלאים את החורים שנעשו בגדם בחלב. העץ יספוג את הנוזל, ויהיה צורך לחזור על הפעולה מעת לעת.
שימוש במלח גס
Il מלח גס ניתן להשתמש בדומה לשום, אך בתוספת שעווה לאיטום החורים. כדי להגביר את האפקטיביות, כסו את הגדם בא בד שחור. שיטה זו מעדיפה פירוק מואץ של הגדם, חוסם את פוטוסינתזה.
השתמש במלח ג'מה
מלאו את החורים בגדם עם פנינת מלח ולכסות בכיסוי עבה של אדמה ו קַשׁ. השקה באופן קבוע כדי להמיס את המלח, לקידום הצמיחה פטריות שיפרק את הגדם. המשך להשקות כל יומיים במשך החודשיים הראשונים.
מוצרים שיש להימנע מהם
חלק מהמוצרים מאוד לא מומלצים להעלמת שורשים:
- מי יבל: זה פוגע לא רק בגדם, אלא גם במערכת האקולוגית שמסביב ויכול לזהם את אקוויפרים.
- הרס באש: סכנת גרימת שריפות, במיוחד באזורים יבשים.
- דִיזֶל: זה לא יעיל ומזיק מאוד לסביבה.