בכל הנוגע לגידול וקציר התוצרת שלך, כל שלב הוא קריטי להבטחת הצלחת הקציר הסופי.
אם אתה עושה טעויות במהלך שלב מסוים, אתה מסתכן בפגיעה בכל העבודה שנעשתה בזהירות כזו.
במאמר זה, נחקור את אחד מהשלבים הקריטיים הללו ונגלה כיצד להימנע מלהיפרד מהקציר שלך עקב טעות נפוצה.
בתחום הטיפוח, קצירת פירות עמלתך היא אחד הרגעים המתגמלים ביותר.
עם זאת, כדי להבטיח יבול שופע ואיכותי, חיוני להקפיד על כמה כללים מדויקים. טעות אחת, במיוחד, עלולה לסכן את ההפקה כולה.
הכנת האדמה
לקבלת התוצאות הטובות ביותר, ה קרקע, אדמה יש להכין בקפידה. חיוני לעבוד אותו ולרכך אותו בצורה מספקת, אולי באמצעות כמה דשן אורגני להעשיר אותו בחומרים מזינים.
זה יעזור לצמחים להשתרש טוב יותר ולהתפתח בצורה בריאה.
מבחר זנים ותזמונים
הבחירה של מגוון עיבוד חייב להיעשות בהתאם לאקלים של האזור. יתר על כן, חיוני לשתול בזמנים הנכונים עבור כל יבול ספציפי.
שתילה מוקדמת מדי או מאוחרת מדי יכולה להשפיע לרעה על צמיחת הצמח.
זרימת אוויר ומרווחים
להבטיח טוב זרימת אוויר זה חיוני. זה מושג באמצעות הולם מרווחים בין צמחים וזרעים.
אוורור לקוי יכול להועיל להופעת מחלות וטפילים הפוגעים בטיפוח.
תחזוקת מפעל
אין להזניח תחזוקה של המפעל. בין הפעילויות הבסיסיות יש:
- השקיה סדירהבמיוחד בתקופות של בצורת.
- קִצוּץ כדי להסיר חלקים מתים או חולים ולקדם צמיחה מאוזנת.
- חיפוי כדי לשמור על לחות הקרקע ולהגן על השורשים מפני חום יתר.
אספו את הפירות הבשלים
ברגע שהפירות הם בּוֹגֵר, חיוני לאסוף אותם מיד. השארתם על הצמח זמן רב מדי עלולה להוביל למספר השלכות שליליות:
- הפירות הופכים בשלים יתר על המידה, ובכך מאבדים מאיכותם מבחינת הטעם והמרקם.
- הצמח מקבל אות שהוא השלים את מחזור הרבייה שלו ואז יכול להפסיק לייצר פירות ופרחים חדשים.
לעורר ייצור רציף
על ידי קציר קבוע של פירות בשלים, לעורר את הצמח לייצר חדשים.
מעגל טוב זה מאפשר לך להשיג תשואות גבוהות יותר ופרי באיכות מעולה לאורך זמן. הצמח ימשיך לגדול ולהניב פרי ובכך ישפר את כל היבול.
ביצוע שלבים אלה בקפידה חיוני כדי למנוע פגיעה בקציר שלך. מסירות ואכפתיות בניהול הגינה שלך יתוגמלו בפירות בשפע וטעים.