הפק את המרב מגידול אבטיחים עם הטכניקות והטיפים האלה

Image

גידול אבטיח דורש טיפול, תשומת לב וידע ספציפי.

במאמר זה נחקור יחד טיפים וטכניקות להשגת אבטיחים עסיסיים וטעימים ישירות מהגינה שלכם.

האם אתה מוכן לצלול לתוך העולם המופלא של גידול אבטיח? המשך לקרוא כדי לגלות את כל מה שאתה צריך לדעת!

הכנת קרקע

לְטַפֵּחַ אבטיחים דורש אדמה חמה ומנוקזת היטב. לפני השתילה, ודא שטמפרטורת הקרקע היא לפחות 21 מעלות צלזיוס. רעיון טוב הוא לכסות את האדמה בניילון שחור כדי להאיץ את ההתחממות.

כדי להעשיר את האדמה, הוסף קומפוסט מיושן, אצות או זבל מפורק. אבטיח הוא צמח שזקוק להזנה רבה ולכן שיפור המבנה והפוריות של הקרקע הוא חיוני.

מַטָע

לשתול אבטיחים מסוף האביב ועד תחילת הקיץ, כאשר טמפרטורות הקרקע הגיעו לרמה מתאימה. שטח את הצמחים בין 90 ל-150 ס"מכדי שלגפנים יהיה מספיק מקום לגדול.

לאחר השתילה, השתמש סדינים צפים כדי להגן על שתילים צעירים מפני חרקים ולשמור על חום ליד הצמחים.

השקיה מספקת

השקיה חיונית להשגת אבטיחים איכותיים. השתמש בצינור או מערכת נקבוביות השקיה בטפטוף לשמור על אספקה ​​קבועה של מים ישירות לאדמה תוך הימנעות מהרטבת העלים.

האדמה חייבת להישאר לחה כל הזמן אך לא רטובה.

תזונה צמחית

אבטיחים זקוקים לאספקה ​​מתמדת של חומרים מזינים. תשתמש ב דשן בשחרור איטי לאורך כל עונת הגידול.

בנוסף, חלק מהגננות מחליפות את הדשן לאורך העונה. בהתחלה, השתמש בדשן עשיר בחנקן.

כאשר פרחים מתחילים להיווצר, עבור לדשן עם יותר זרחן ואשלגן.

ניהול עשבים

לפני שהגפנים מתחילות להתפשט, חשוב להסיר את כל העשבים השוטים כדי למנוע פגיעה בצמחים מאוחר יותר.

Il קַשׁ יכול להיות שימושי לדיכוי עשבים שוטים ושמירה על לחות הקרקע.

הגנה על הפרי

בזמן ש אבטיחים להתחיל לגדול, למנוע מהם לבוא במגע ישיר עם האדמה כדי למנוע ריקבון.

לקרוא  נותרו לך רק כמה ימים לקחת ייחורים מהצמחים האלה

השתמשו בשכבות של קש או קרטון מתחת לפירות. כדי למנוע ממזיקים ומכרסמים לתקוף פירות בשלים, כסו אבטיחים בסלי כביסה משוקללים בלבנים.

ניטור וטיפול במחלות

אבטיחים רגישים למספר מחלות פטרייתיות כמו כתם עלי אלטרנריה, אנתרקנוזה וטחב פלומתי. במקרה של זיהום, לטפל בעלים עם קוטלי פטריות מאושר במדינתך.

חרקים מסוימים יכולים גם להוות איום. בדוק את חלקם התחתון של העלים מדי יום לאיתור כנימות וטפל בהם עם סבון קוטל חרקים במידת הצורך.

קציר ושימור

אבטיחים מבשילים בדרך כלל תוך שבועיים. כאשר אבטיח בשל, קליפתו הופכת מירוק בוהק לירוק עמום, והחלק במגע עם האדמה הופך לצהוב קרמי.

לאחר הקציר, האבטיחים לא ימשיכו להבשיל. אחסן אבטיחים שלמים במקום קריר ולא מקורר; לאחר חיתוך, הנח את המנות שאינן בשימוש במקרר.

  • בית
  • גן
  • הפק את המרב מגידול אבטיחים עם הטכניקות והטיפים האלה