כל מי שיש לו גינת ירק יודע שבתקופת הקיץ אני עגבניות הם בשפע בכמות. למצוא את עצמך עם יותר מדי עגבניות בשלות הוא מצב שכיח למדי.
אבל אל תדאג! ישנן מספר טכניקות יצירתיות ומסורתיות עבור להפיק את המרב ממנו את הקציר שלך ואחסן אותו לחודשים הבאים.
אם אתם מעוניינים לגלות כיצד להפוך את השפע הזה לתענוגות תוכלו ליהנות כל השנה, המשך לקרוא ולקבל השראה!
שומרים עגבניות בטכניקת חצי ייבוש
אחת הדרכים הטובות ביותר לאחסן את העגבניות שלך היא ייבוש למחצה. טכניקה זו מורכבת מחיתוך העגבניות לשניים, הסרת חֲצִי ומסדרים אותם על גריל.
השאירו את העגבניות בשמש כמה ימים עד שהן מצטמצמות בנפחן אך עדיין רכות למגע.
טכניקה זו מושלמת לשימור הטעם העז והמתוק של העגבניות במהלך החורף.
מכינים רסק עגבניות
אם יש לך הרבה עגבניות בשלות, ה רסק עגבניות זהו פתרון קלאסי ורב-תכליתי. שוטפים היטב את העגבניות, קולפים ומסירים את הגרעינים.
לאחר מכן מבשלים אותם על אש קטנה עד לקבלת עיסה רכה. מערבבים אותו ומעבירים אותו דרך מסננת לקבלת עקביות חלקה.
אחסן את המחית בצנצנות סטריליות, אידיאלי להכנת רטבים ומרקים לאורך כל השנה.
הכנת קטשופ ביתי
הפתיעו את המשפחה שלכם עם א קֶטשׁוֹפּ תוֹצֶרֶת בַּיִת. הפינוק הזה קל יותר להכנה ממה שאתה חושב.
תצטרך עגבניות, סוכר, חומץ וכמה תבלינים כמו קינמון, ציפורן ופלפל. מבשלים את העגבניות עם שאר החומרים עד לקבלת רוטב סמיך וטעים.
שפכו אותו לצנצנות מעוקרות ותיהנו מהקטשופ שלכם כל השנה.
עגבניות מיובשות בשמן
אֲנִי עגבניות מיובשות בשמן הם תענוג שיעשיר את מנות הסלטים, הברוסקטה והפסטה שלך. חותכים את העגבניות לפרוסות, ממליחים אותן קלות ונותנים להן להתייבש בשמש או במייבש.
לאחר ייבוש, מניחים אותם בצנצנות זכוכית עם שום, עשבי תיבול ומכסים אותם בשמן זית. תן לזה לנוח לפחות שבוע לפני שצורכים אותם.
אחסן עגבניות גולמיות בצנצנות
אחת הטכניקות הפשוטות ביותר היא לשמר את עגבניות גולמיות בצנצנת. שוטפים היטב את העגבניות, חוצים צלב על הקליפה ומלבינים אותן במים רותחים במשך כמה דקות.
מסירים את הקליפה ומניחים את העגבניות השלמות בצנצנות סטריליות. מוסיפים מעט מלח ומכסים אותם במים חמים.
סוגרים היטב את הצנצנות ומרתיחים אותן במחבת מים כ-30 דקות כדי לעקר אותן.
אל תתנו לעגבניות עודפות ללכת לפח. התנסו בשיטות אלו וגלו כמה קל לשמר וליהנות מעגבניות הגינה שלכם כל השנה!