רוצה לשפר את קציר הפירות שלך לשנה הבאה? שָׁם קִצוּץ של עצי פרי הוא תרגול חיוני להשגת פירות באיכות מעולה ובכמויות גבוהות.
עם כמה טכניקות ממוקדות, אתה יכול להשפיע ישירות על הפרודוקטיביות של הצמחים שלך ולמנוע מחלות. גלה כיצד לטפל בעצים שלך כדי למקסם את התוצאות.
אומנות גיזום עצי משמש ודובדבן
אם יש לך א מִשׁמֵשׁהמשך לגיזום בסוף החורף. זמן זה מושלם לקידום ריפוי ושיפור מבנה העץ.
אנו מזמינים אתכם לחסל ענפים מתים או חולים, א לְקַצֵר הענפים העיקריים בשליש וכדי לשפר את זרימת האוויר.
Il דוּבדְבָןעם זאת, נהנה מגיזום הקיץ, מיד לאחר הקטיף. תתאמן על זה גיזום ירוק להפחית את הפוטנציאל להתרחשות מחלות על ידי מיקוד מאמצים בביטול ענפים חוצים ושיפור הגישה לאור.
טכניקות גיזום של עצי תפוח ואגס
גיזום הוא גם חיוני עבור מלו ואת אֲבָלעצים זרעים הדורשים תשומת לב בין נובמבר למרץ.
בחירת הצורה הנכונה – כמו ה גָבִיעַ הו אניציר מרכזי עבור עץ התפוח, ואת מוּמַס o ל דקלים עבור עץ האגס – זה יכול לעשות את ההבדל. זכור למחוק את אניני טעם וכדי לקצר את הענפים הצדדיים כדי לעורר את ניצני הפרחים.
המקרה המסוים של התאנה והאגוז
Il אֶצְבַּע מְשׁוּלֶשֶׁת דורש גיזום קל, מרוכז בסוף החורף, לפני התעוררות וגטטיבית. שמרו על מבנה פתוח כדי להעדיף שמש ולהימנע מגיזום דרסטי מדי.
Il אֱגוֹזֵי מֶלֶךהידוע באריכות החיים והקשיחות שלו, דורש גיזום מועט לאחר שהוקמו. עם זאת, גיזום מכונן בשנים הראשונות הוא חיוני. הסר ענפים מתים או ממוקמים בצורה גרועה רק במידת הצורך.
למקסם את הקציר עם גיזום מתאים
גיזום הוא א עַד שמתפתח עם הניסיון. חיוני להתאים את הטכניקות לכל מין, התבוננות במבנה והתאמה בהתאם.
בנוסף לגיזום, חיוני לשייך א הַפרָיָה ממוקד, א השקיה קבוע ואחד הֲגָנָה נגד מחלות.