אחסון מזון בצורה נכונה חיונית לשמירה על טריותו ותכונותיו התזונתיות.
עם זאת, ישנם דברים שמומחים ממליצים בחום שלא להכניס אותם למקרר. בואו נגלה ביחד מה הם ולמה זה עדיף הימנע מאחסנתם בטמפרטורות נמוכות.
לדעת איך לארגן ולנהל את המקרר בצורה נכונה יכולה לעזור למנוע בזבוז מזון ולשמור טוב יותר על מזון טרי.
פירות שטרם הבשילו
ישנה נטייה נפוצה להכניס את כל הפירות למקרר ברגע שמגיעים הביתה מהסופר.
עם זאת, יש להשאיר פירות מסוימים כמו עגבניות ובננות בטמפרטורת החדר עד שהם מגיעים לבגרות.
ברגע בוגרניתן להעביר את רוב הפירות (למעט בננות ועגבניות) למקרר לאחסון ארוך יותר.
עם זאת, יש להכניס פירות חתוכים תמיד למקרר כדי לשמור על טריותם.
אבוקדו
ייתכן שאבוקדו "מוכן לאכילה" עדיין לא בשל לגמרי.
לדברי כמה תזונאים, אחסון אותם במקרר יכול להאט את תהליך ההבשלה ולשנות את עקביות הפרי.
אם אינכם מתכננים להשתמש באבוקדו בשל מיד, תוכלו להניח אותו במקרר למשך מספר ימים כדי להאט את ההבשלה.
לחם ובננות
לחם נוטה להתייבש במקרר, בעוד הבננות משחירות. למרות שהם עדיין אכילים, הם עשויים לא להיראות מעוררי תיאבון.
עדיף לאחסן לחם במזווה או במקפיא ובמקרה של בננות לקלף ולהקפיא לשימוש בשייקים או קינוחים.
פלפלים, מלפפונים ועגבניות
מאכלים קלאסיים אלו מגיעים לרוב בטעות למקרר. עם זאת, הם יאבדו מהטעם והאיכות הכללית שלהם.
עדיף לאחסן אותם ב טמפרטורת החדר כדי לשמר את הטעם וחומרי הזנה.
חֲמוּצִים
רבים טועים באחסון חמוצים במקרר, אך מזונות אלו נשמרים כבר הודות לתהליך המרינדה.
אתה יכול לפנות מקום במקרר שלך על ידי שמירתם בטמפרטורת החדר.
בצל ושום
בצל ושום אין צורך לשמור במקרר. האידיאלי הוא לאחסן אותם במקומות מאווררים היטב, הימנעות מכלים אטומים.
רק לאחר שחותכים ומוכנים לבישול הם הופכים להיות רגישים לחיידקים ויש להכניסם למקרר.
קפה
טמפרטורות נמוכות של מקרר יכול להפוך את טעם הקפה מעופש ומשעמם.
עדיף לאחסן קפה שלא נפתח בטמפרטורת החדר בכלי אטום.
דלעת, חצילים ובטטה
מאכלים אלו עדיף לאחסן מחוץ למקרר.
אנו ממליצים לאחסן בטטות במיכלים המספקים לחות מספקת, עוזרים להם להישאר יציבים ולהפחית את ייצור הסולנין, חומר רעיל.
איך לארגן חללים במקרר
ארגון מזון במקרר יכול לעזור להאריך את הטריות.
לדוגמה, דלת המקרר היא החלק החם ביותר וצריכה להכיל תבלינים, רטבים ומשקאות שאינם מתקלקלים בקלות.
מזון נא כמו בשר ודגים צריך להיות ממוקם בתחתית המקרר כדי למנוע זיהום צולב.
יש להניח פירות וירקות במגירה הייעודית, השומרת על רמות לחות אופטימליות.