מתי הדלעת שלך בשלה לחלוטין? למד לקטוף אותם בשיא הטעם

Image

יש משהו באמת מספק בלגדל בעצמך סקווֹשׁ. לראות אותו הופך מזרע זעיר לירק מלא ובשל הוא מסע מתגמל. אבל, לדעת מתי לבחור את זה יכול להיות מסובך.

קציר בזמן הנכון מבטיח שאתה נהנה מהטוב ביותר טַעַם ו מִרקָם. במאמר זה, נחקור את הסימנים המצביעים על כך שהסקווש שלך מוכן קְצִירשעוזר לך להפיק את המקסימום שלך השפע של הגן.

הבנת סוגי סקווש

לפני שצולל לפרטים הספציפיים, חשוב להבין את שני הסוגים העיקריים של סקווש: קַיִץ ו חוֹרֶף. סקווש קיץכמו קישואים, נקטפים בדרך כלל כשהם עדיין רכים ובעלי קליפה דקה.

סקווש חורףכגון butternut אוֹ בַּלוּטדורש זמן רב יותר תקופת גידול ולפתח קליפות קשות. לכל סוג יש אינדיקטורים משלו לבשלות.

בודק רמזים חזותיים

אחת הדרכים הקלות ביותר לקבוע אם דלעת מוכנה לקציר היא על ידי בחינת המראה שלה. עבור דלעת קיץ, חפש גימור מבריק על העור וודא שאורכו בין שישה לשמונה סנטימטרים.

דלעת קיץ גדולה מדי יכולה להיות קשוחה ודלילה. לדלעת החורף צריכה להיות קליפה קשה ומאט. הצבע צריך להיות עמוק ותואם למגוון שלו – כָּתוֹם עבור בוטנאט או ירוק כהה לבלוט.

תחושה של תקיפות

תְקִיפוּת הוא אינדיקטור מרכזי נוסף לבשלות. לחץ בעדינות את האצבעות על העור של הדלעת. עבור דלעת קיץ, זה צריך להרגיש יציב אבל לא קשה; רך מדי עשוי לומר שהוא בשל מדי.

דלעת החורף צריכה להרגיש קשה מאוד; כל נתינה בעור מצביעה על כך שהיא זקוקה ליותר זמן על הגפן.

מקשיבים לחלולות

טריק מועיל עבור סקווש חורף כרוך בהאזנה עבור א צליל חלול. הקישו בעדינות על הקליפה בעזרת פרקי האצבעות. דלעת חורף בשלה נשמעת לעתים קרובות חלולה בשל הקליפה החיצונית העבה והזרעים הבוגרים שלה בפנים.

לקרוא  יש לך יותר מדי עגבניות? הנה 5 דרכים יצירתיות להפיק מהן את המרב!

ניטור זמן הצמיחה

לכל זן דלעת יש אידיאל ציר זמן קציר. בדרך כלל, דלעת הקיץ מבשילה בפנים 60 יום של שתילה, בעוד זני חורף לוקחים מסביב 80-100 ימים.

מעקב אחר לוחות זמנים אלה יכול לעזור לך לצפות מתי לבדוק מוכנות.

התבוננות בבריאות הצמח

הצמח עצמו יכול לספק רמזים לגבי בגרות. גפנים גוססים או עלים מצהיבים מצביעים לעתים קרובות על כך שדלעת החורף מתקרבת לזמן הקציר.

גפנים ירוקות ובריאות מצביעות על כך שדלעת הקיץ שלך עדיין עשויה להיות פרודוקטיבית, אז שים לב אליהן באופן קבוע.

ריפוי דלעת חורף

למי שמתעסק עם זני חורף, זכרו את זה הִתרַפְּאוּת יכול לשפר את הטעם ואת חיי האחסון.

לאחר הקטיף, הניחו להם לשבת במקום חמים ושטוף שמש בערך 10-14 ימים כדי לאפשר לסוכרים שלהם להתרכז ולקליפות להתקשות עוד יותר.

האם מאמר זה עזר לך לקבוע מתי הדלעת שלך מוכנה לקציר? אם מצאתם את הטיפים האלה שימושיים, אנא שתפו מאמר זה בערוצי המדיה החברתית שלכם כדי שגם אחרים יוכלו להפיק תועלת!

  • בית
  • גן
  • מתי הדלעת שלך בשלה לחלוטין? למד לקטוף אותם בשיא הטעם