ה גזר הם ירק עיקרי בגינות ביתיות רבות בשל טעמם הטעים וקלות הגידול. עם זאת, לדעת בדיוק מתי לבחור אותם יכולה לעשות את ההבדל בין גזר רך וטעים לכזה שהוא קשה מדי או תפל.
האם אתה רוצה לדעת את הסודות להפיק את המרב מהיבול שלך? המשך לקרוא כדי לגלות את שלושת הסימנים הבטוחים שיאמרו לך מתי זה הזמן המתאים לקצור את הגזר שלך.
קוטר שורש
הסימן הראשון להבין אם שלך גזר מוכנים לקציר זה להסתכל על קוטר השורש. באופן כללי, גזר הוא מוּכָן כאשר הכתפיים שלהם מגיעות לקוטר של כ 1.5-2 ס"מ.
לבדיקה מדויקת יותר, חשפו בעדינות את בסיס הצמח ומדדו את רוחב החלק העליון של הגזר. אם זה בגודל הנכון, זה הזמן לקצור!
מצב העלים
עלים יכולים לספק אינדיקטור חשוב נוסף. כאשר הגזר מוכן לקטיף, החלק האווירי של לִשְׁתוֹל זה צריך להיות גבוה, שופע וירוק.
אם אתה שם לב שהעלים מתחילים להצהיב, זה עשוי להיות אישור נוסף לכך הגזר שלך הם בשלים ומוכנים לקציר.
תנאי קרקע
גננים מנוסים יודעים היטב כי התנאים של אֶרֶץ הם משפיעים מאוד על עיתוי הקטיף. אם האדמה סביב הגזר שלך נראית מעט רופפת, כנראה שהגזר מוכן לשליפה בקלות.
התחל לשחרר בעדינות את האדמה סביב השורש כדי לראות אם הם צצים ללא התנגדות – זה סימן ברור שזה הזמן המתאים לאסוף אותם.
כיצד להימנע מטעויות נפוצות
קצירת גזר מוקדם מדי או השארתם באדמה זמן רב מדי הן טעויות נפוצות שעלולות לפגוע באיכות היבול.
על ידי בדיקה קבועה של השלטים המתוארים לעיל, אתה יכול להבטיח שאתה קוטף גזר ב שלב ההתבגרות אידיאלי, ובכך מבטיח מוצר מתוק ופריך.
אל תשכח שכל גינת ירק שונה במקצת, אז הקדשת זמן להתבוננות בצמחים שלך תעזור לך לפתח עין חדה ובעלת ידע לזהות את הזמן המושלם לקטיף.