מתכון לצלי בקר

הכנת צלי בקר דורשת מעט מיומנות בטיפול הבשר, אך גם אם אינכם מיומנים תאמינו בעצמכם ובעזרת הוראות ההכנה אתם תצליחו להכין צלי טעים וביתי. המתכון הבא חביב עלי במיוחד ומומלץ בחום לשולחן שבת או חג. ישנן הרבה גרסאות טובות ומשובחות לצלי בקר טעים במיוחד, שלי עם המון טעמים ברוטב של רכז רימונים ודבש ומלא ירקות שורש. מנה צבעונית וטעימה עם הרבה מרכיבים בריאים וזמינים בכל מטבח ביתי.

 

מצרכים לכמות של 4 סועדים:

2 קילו בשר- מומלץ כתף בקר/ צוואר/ פילה מדומה ולא לשכוח לבקש מהקצב לנקות את הנתח מה"סילבר סקין"

3 גזרים קלופים ( חתוכים לפרוסות של 3 ס"מ)

3 בצלים קלופים ( חתוכים לרבעים)

2 ראשי שום (חצויים)

1 כרישה ( פרוסה כ- 3 ס"מ אורך)

5 סלקים בינוניים

1 יח' סלרי אמריקאי

3 יח' עלי דפנה

3 יח' פלפל אנגלי

2 יח' ציפורן

רכז עגבניות

רכז רימונים

דבש

שמן זית איכותי

אופן ההכנה

  • תחילה מחממים היטב מחבת פסים/ מחבת כבדה/ או סיר שטוח ורחב שמתאים לתנור שלכם.
  • ניקח את הבשר ונתבל אותו היטב במלח ופלפל ונצרוב אותו משני צידיו.
  • כעת, הוסיפו את כל הירקות והתבלינים פנימה.
  • להכנת הרוטב: לוקחים קערה ומטרפה ושמים בה את הדבש, 6 כפות רכז רימונים, 2 כפות רכז עגבניות ו- 500 מ"ל מים חמים.
  • העבירו את הבשר והירקות לתבנית שתכנס לתנור.
  • יוצקים את הרוטב מעל הבשר והירקות שבתבנית ומערבבים היטב.
  • מכסים בנייר אפייה ועוטפים היטב בנייר כסף ומכניסים את התבנית לתנור שחומם מראש ל-160 מעלות לכ-4 שעות.

להגיש חם ובתאבון! 

 

שתפו אחרים

מתכונים נוספים

מתכון לניוקי

מצרכים : 8 תפוחי אדמה דזירה(אדומים) גדולים 1 ק מלח גס 2 חלמונים 4 כפות קורנפלור כוס קמח (300 גרם) מלח פלפל שחור גרוס פרמזן מגורד אופן

מתכון לטארט טאטן תפוחים

למרות שאני לא מעריץ גדול של קונדיטוריה, החלטתי הפעם דווקא לחלוק איתכם מתכון לקינוח קלאסי ודי קל… זהו טארט טאטן תפוחים שבסיסו בצק עלים ופרי

דילוג לתוכן