שמור על המטבח שלך ללא רבב: שלושה הרגלים יומיומיים לחסל חיידקים

Image

שמירה על מטבח נטול חיידקים חיונית כדי להבטיח את בטיחות מזון ולמנוע זיהום מזון. אימוץ של כמה הרגלים יומיומיים פשוטים ויעילים יכול לעשות הבדל גדול.

גלה כיצד שלוש שיטות קלות לשילוב בשגרה שלך יכולות להפוך את המטבח שלך לחלל בטוח והיגייני יותר.

שטפו תמיד ידיים

אחד מכללי הזהב הראשונים במטבח הוא לעשות תמיד לשטוף ידיים. חיידקים אורבים בכל מקום והידיים מייצגות כלי זיהום ראשוני.

שטיפת ידיים ביסודיות במים וסבון למשך 20 שניות לפחות לפני תחילת הבישול ולאחר טיפול במזון נא, כגון בשר ודגים, מפחיתה מאוד את הסיכון לזיהום צולב.

עצה מעשית:

השתמש בא סבון אנטיבקטריאלי ולייבש את הידיים במגבת נקייה או להשתמש במגבות נייר. הימנע מלגעת במשטחים לא מחוטאים בזמן הבישול, כגון הטלפון או ידית הדלת.

נקה וחטא משטחים

שמירה על משטחי עבודה נקיים חיונית למניעת צמיחת חיידקים. לאחר כל שימוש יש לנגב עם מטלית מיקרופייבר לחה המבטיחה סילוק רוב החיידקים. לניקוי יסודי יותר, השתמש בתמיסות חיטוי בטוחות למזון.

נקה את כִּיוֹראני קרשי חיתוך היי תוכניות עבודה לאחר הכנת האוכל. לחיטוי יש ליצור תמיסה עם אקונומיקה ומים בהתאם להוראות היצרן, או להשתמש בחומץ לבן לתמיסה טבעית.

שמור תמיד על סכו"ם וכלי אוכל נקיים

ודא ש כְּלֵי כֶּסֶף ואת כְּלֵי חֶרֶס הם תמיד נקיים ומחוטאים חיוניים למניעת זיהום חיידקי. לאחר כל ארוחה, שטפו אותם היטב במים חמים ובחומר ניקוי. אם אפשר, השתמש במדיח הכלים במחזור בטמפרטורה גבוהה כדי להבטיח ניקוי יסודי.

הימנע משימוש באותה כפית כדי לערבב מזונות שונים מבלי לשטוף אותה תחילה. אל תשכח גם לחטא באופן קבוע ספוגים ומטליות מטבח, שהם לרוב כלי קיבול לחיידקים.

אימוץ שלושת ההרגלים הפשוטים הללו יעשה הבדל גדול במניעת זיהום חיידקים במטבח. לא רק שתעזור לשמור על סביבה בריאה יותר, אלא גם תבטיח את בטיחות הארוחות היומיות שלך.

  • בית
  • עֵצוֹת
  • שמור על המטבח שלך ללא רבב: שלושה הרגלים יומיומיים לחסל חיידקים