בחקלאות מקובל להיתקל בבעיית העלים הצהובים על צמחי הקישואים.
חקלאים מתמודדים לעיתים קרובות עם מצב זה ומחפשים פתרונות יעילים לשמירה על בריאות הגידולים שלהם.
במאמר זה, נחקור את הסיבות מאחורי עלים צהובים על קישואים ופתרונות המומלצים על ידי מומחים בתעשייה.
ה קישואים הם צמח שקל לגדל אפילו למתחילים, והצמיחה שלהם מהירה יחסית. ט
עם זאת, אין זה נדיר להיתקל בבעיות מסוימות במהלך הטיפוח, כגון הצהבה של העלים. במאמר זה אספק לכם את הפתרונות הטובים ביותר להתמודדות עם בעיה זו ואסביר מתי אתם צריכים לכרות עלים צהובים.
גורמים להצהבה של עלי קישוא וכיצד לתקן אותם
כאשר עלי הקישוא מצהיבים, חשוב לזהות את הסיבה על מנת להתערב נכון.
התעלמות מהנושא הזה עלולה לסכן את האוסף כולו.
ה כלורופילשנותן לעלים את צבעם הירוק, חיוני עבור פוטוסינתזה. להלן הסיבות הנפוצות ביותר והפתרונות לכל אחת מהן.
מחסור בחנקן
אחת הסיבות השכיחות ביותר להצהבת עלים היא מחסור בחנקן. אלמנט זה חיוני לצמיחה שופעת של צמחים.
אם העלים המבוגרים והפנימיים מתחילים להצהיב, זה עלול להעיד על מחסור בחנקן. הפתרון פשוט: מוסיפים דשן עשיר בחנקן.
חוסר ברזל
מחסור בברזל יכול גם לגרום להצהבה של עלים, במיוחד צעירים יותר.
המינרל הזה הוא חיוני לייצור כלורופיל. כדי לפתור בעיה זו, ניתן להוסיף דשן עשיר בברזל.
עם זאת, יש להיזהר: המחסור אינו תמיד נובע מחוסר ברזל באדמה, אלא מחוסר יכולת של צמחים לספוג אותו, לרוב בשל אדמה לחה יתר על המידה.
השקיה לא מתאימה
השקיה זהו גורם מפתח נוסף לרווחתם של הקישואים. עלים צהובים יכולים להיות סימן של השקיית יתר או תת-השקיה.
כשהקישואים לא מקבלים מספיק מים, העלים שלהם מתחילים להתייבש ולהצהיב.
להיפך, א מים עודפים זה מונע מהשורשים לספוג את החומרים המזינים הדרושים, מה שגורם לאותה בעיה. במקרה זה, מומלץ להוסיף חול לאדמה לשיפור הניקוז.
מחלות
ה מחלות הם האויב האדיר ביותר של הקישואים. טחב אבקתי וטחב פלומתי עלולים לגרום לכתמים צהובים על העלים.
עבור טחב אבקתי, במיוחד בתנאים חמים או לחים, הוספת חנקן מספיקה לעתים קרובות.
טפילים
וירוס פסיפס מלפפון, המועבר על ידי כנימות, גורם להצהבה של עלים לאורך הוורידים.
חרקים אלה ניזונים מצידיהם התחתונים של עלים, ולמרבה הצער, לאחר הדבקה, לא ניתן לרפא את הצמח.
מתי לחתוך עלי קישואים צהובים
אם העלים הצהובים נגרמים על ידי מחלה, חיוני לחתוך אותם כדי למנוע את ההתפשטות. באופן כללי, גיזום קישואים לא תמיד נחוץ.
עם זאת, זה כן מומלץ להסיר רק עלים חולים או לא מסודרים לעידוד צמיחת פירות. חותכים תמיד קרוב לגזע ולפרי האחרון.
ייעוץ מעשי מהשטח
לסיום, הנה כמה עצות מהמומחים:
- לשתול קישואים כדי להבטיח זרימת אוויר טובה למניעת מחלות.
- השקה בבסיס הצמחים, הימנעות מהרטבת העלים.
- תרגל מחזור יבול כל שנתיים, במיוחד אם התרחשה נגיעות טחב פלומתי.
- הוסף דשנים אורגניים כגון קומפוסט או זבל נרקב היטב.
חיפוי האדמה הוא שלב חשוב בגידול קישואים, הוא עוזר לשמור על הלחות ולמנוע עשבים שוטים.