חיתוך גבעולים של חצילים הוא מנהג נפוץ בגננות כדי לעודד צמיחה וייצור צמחים.
אבל האם באמת מומלץ לגזום את החצילים? בואו נגלה יחד את הסיבות והיתרונות של טכניקת גיזום זו.
ה חציל הם צמחים חזקים ופרודוקטיביים מאוד שיכולים לצמוח במשך שנים אם מוגנים מפני הקור.
עם זאת, עם הזמן, הם עשויים להזדקק לעזרה בהשגת מלוא פוטנציאל הפרי שלהם. בואו נראה ביחד האם גיזום חצילים מתאים לכם ואיך עושים זאת נכון.
האם באמת יש צורך לגזום חצילים?
זו שאלה נפוצה בקרב גננים. אם אתה צריך לגזום חצילים תלוי בהעדפה האישית שלך ובאקלים שאתה חי בו.
אם אתה גר באזור עם אקלים קר אם אתה מגדל חצילים בתור שנתיים, גיזום שלהם אינו הכרחי.
עם זאת, עם הגנת כפור נאותה, חצילים יכולים לגדול במשך מספר שנים, ולהיות גדולים למדי ולפעמים מעט חָשׂוּף או עייף.
גיזום לצמח חזק יותר
כדי להבטיח צמח חזק וייצור פרי מירבי, גיזום חצילים הוא רעיון טוב לטווח ארוך.
אם הצמח כבר הפיק פירות ונראה שהייצור הולך ופוחת, זה זמן טוב לעשות קצת גזירה.
איך לגזום צמח חציל
כאשר גוזמים חצילים, עדיף לעשות זאת כאשר הצמח מבוסס היטב וכבר הוציא פרי. השיטה המסורתית היא להשאיר שלושה גבעולים עיקריים.
כדאי לשמור על החלוקה הראשית הראשונה, שבה שני הגבעולים הראשונים מתפצלים מהבסיס, ועוד גזע חזק. הסר את כל השאר.
זה אולי נראה דרסטי בהתחלה, אבל הצמח יתאושש במהירות עם סט חדש של עלים ופירות.
הסר יריות צד
גם אם אינך רוצה לגזום באופן דרסטי את הצמח שלך, מומלץ להסיר את הצמח יריות לרוחב.
אלו הם הגבעולים הקטנים שיוצאים בבסיס הצמח ובנקודות חלוקה של ענפים, בדומה לנבטי עגבניות.
צביטה של יריות אלה כשהן קטנות תאפשר לצמח להתמקד יותר אנרגיה בהפקת פירות, וכתוצאה מכך חצילים גדולים ומרשימים יותר.