להבין מתי א דְלַעַת או אחד cucurbitacea מוכן לקציר יכול לעשות את הֶבדֵל בין א קְצִיר יוצא מן הכלל ואחד מאכזב.
מזהה את i סימני בגרות ו חִיוּנִי כדי להבטיח שאני פירות נמצאים בפוטנציאל המקסימלי שלהם הִתלַהֲבוּת ה ערך תזונתי.
המשך לקרוא כדי לגלות פרטים היי סודות עבור אחד אוסף מושלם!
סימנים חזותיים של בגרות
אחד הראשונים אינדיקטורים חזותיים הוא ה צֶבַע של פְּרִי. בתור ה דְלַעַת בוגר, שלו צֶבַע הוא הופך לעשיר יותר ואינטנסיבי יותר.
לדוגמה, אם גדלת א דְלַעַת הוקאידו, זה צריך לקחת א צבע אדום-כתום בוהק.
אַחֵר אלמנט חשוב הוא ה peduncle. ו peduncle יבש וקשה הוא סימן ברור לכך שה דְלַעַת הוא מוכן לקציר.
אם אתה שם לב שה peduncle מתחיל להיות מרושע ונוקשה, זה ה זמן נכון להמשיך באיסוף.
מצב העלים
ה תנאים מה לִשְׁתוֹל עצמו יכול לתת לך מידע רב ערך.
ראה את זה עלים היי גבעולים הם מתחילים להצהיב ולהתייבש, זה סימן לכך לִשְׁתוֹל הוא מרכז את כל שלו אֵנֶרְגִיָה ב- פְּרִיהמציין את בגרות מלאה.
קרן הדלעת
אות נוסף שמתעלמים ממנו לעתים קרובות הוא תחתית הדלעת. זה צריך להיות יבש ומורם מעט.
אם הוא תַחתִית זה עדיין כך לַח o דָבִיקזה אומר שה דְלַעַת זה עדיין לא לגמרי בּוֹגֵר.
בקרת קשיות מעטפת
ה קשיות הקליפה היא דרך נוספת להעריך את בַּגרוּת. ו קליפה בוגרת זה יהיה קשה וקשה לשקע עם ציפורן.
זֶה התנגדות מציין כי ה דְלַעַת פיתחה א עוֹר יציב מספיק כדי להגן עליו במהלך הפעולה שימור.
התלתל בצד הגבעול
ו שיטה מסורתיתאבל מאוד יעיל, הוא להתבונן ב סִלְסוּל לְיַד גמבו של פְּרִי. כאשר זה סִלְסוּל זה לגמרי יָבֵשׁה דְלַעַת הוא מוכן לקציר.
זה א הַצָעָה שמגיע מהזקנים שלנו חקלאים וזה אף פעם לא מאכזב.
תנאי אקלים ותזמון
ה תנאי אקלים לשחק תפקיד מכריע. באופן כללי, ה דלעות הם מוכנים ל גְבִיָה לפני הראשונים כפור בסתיו.
ה לילות קרים ואת ימים קצרים יותר להעדיף את הַבשָׁלָה של פְּרִי.
יתר על כן, ה תקופת איסוף עשוי להשתנות בהתאם מגוון תרבותי: עבור דלעות מנטובהרצוי לקצור אותם לקראת סוף ספטמבר, בעוד ה דלעת דליקה הם מבשילים מעט מוקדם יותר, בדרך כלל בתחילת אותו חודש.