גלה את הסוד לקצירת הדלעות והמלפפונים בנקודת ההבשלה הנכונה

Image

להבין מתי א דְלַעַת או אחד cucurbitacea מוכן לקציר יכול לעשות את הֶבדֵל בין א קְצִיר יוצא מן הכלל ואחד מאכזב.

מזהה את i סימני בגרות ו חִיוּנִי כדי להבטיח שאני פירות נמצאים בפוטנציאל המקסימלי שלהם הִתלַהֲבוּת ה ערך תזונתי.

המשך לקרוא כדי לגלות פרטים היי סודות עבור אחד אוסף מושלם!

סימנים חזותיים של בגרות

אחד הראשונים אינדיקטורים חזותיים הוא ה צֶבַע של פְּרִי. בתור ה דְלַעַת בוגר, שלו צֶבַע הוא הופך לעשיר יותר ואינטנסיבי יותר.

לדוגמה, אם גדלת א דְלַעַת הוקאידו, זה צריך לקחת א צבע אדום-כתום בוהק.

אַחֵר אלמנט חשוב הוא ה peduncle. ו peduncle יבש וקשה הוא סימן ברור לכך שה דְלַעַת הוא מוכן לקציר.

אם אתה שם לב שה peduncle מתחיל להיות מרושע ונוקשה, זה ה זמן נכון להמשיך באיסוף.

מצב העלים

ה תנאים מה לִשְׁתוֹל עצמו יכול לתת לך מידע רב ערך.

ראה את זה עלים היי גבעולים הם מתחילים להצהיב ולהתייבש, זה סימן לכך לִשְׁתוֹל הוא מרכז את כל שלו אֵנֶרְגִיָה ב- פְּרִיהמציין את בגרות מלאה.

קרן הדלעת

אות נוסף שמתעלמים ממנו לעתים קרובות הוא תחתית הדלעת. זה צריך להיות יבש ומורם מעט.

אם הוא תַחתִית זה עדיין כך לַח o דָבִיקזה אומר שה דְלַעַת זה עדיין לא לגמרי בּוֹגֵר.

בקרת קשיות מעטפת

ה קשיות הקליפה היא דרך נוספת להעריך את בַּגרוּת. ו קליפה בוגרת זה יהיה קשה וקשה לשקע עם ציפורן.

זֶה התנגדות מציין כי ה דְלַעַת פיתחה א עוֹר יציב מספיק כדי להגן עליו במהלך הפעולה שימור.

התלתל בצד הגבעול

ו שיטה מסורתיתאבל מאוד יעיל, הוא להתבונן ב סִלְסוּל לְיַד גמבו של פְּרִי. כאשר זה סִלְסוּל זה לגמרי יָבֵשׁה דְלַעַת הוא מוכן לקציר.

לקרוא  רוצים צמח ענק בבית? גלה את Euphorbia trigona, הצמח המושלם לתת מגע אקזוטי לסלון שלך

זה א הַצָעָה שמגיע מהזקנים שלנו חקלאים וזה אף פעם לא מאכזב.

תנאי אקלים ותזמון

ה תנאי אקלים לשחק תפקיד מכריע. באופן כללי, ה דלעות הם מוכנים ל גְבִיָה לפני הראשונים כפור בסתיו.

ה לילות קרים ואת ימים קצרים יותר להעדיף את הַבשָׁלָה של פְּרִי.

יתר על כן, ה תקופת איסוף עשוי להשתנות בהתאם מגוון תרבותי: עבור דלעות מנטובהרצוי לקצור אותם לקראת סוף ספטמבר, בעוד ה דלעת דליקה הם מבשילים מעט מוקדם יותר, בדרך כלל בתחילת אותו חודש.

  • בית
  • גן
  • גלה את הסוד לקצירת הדלעות והמלפפונים בנקודת ההבשלה הנכונה