עגבניות ירוקות: מקור לאי ודאות בין טוב לסכנה. בואו נפתור את המסתורין של הפירות האהובים אך השנויים במחלוקת הללו.
סולנין: חומר רעיל
ה עגבניות ירוקות מכילים חומר הנקרא סולניןקיים בירקות רבים ממשפחת הסולניים, כגון חצילים ותפוחי אדמה.
סולנין הוא אחד חומר שעלול להיות רעיל אם נצרך בכמויות גדולות.
תסמינים כגון הקאות, כאבי ראש וסחרחורת עלולים להופיע אם חריגה מהמינון של 1 מ"ג לק"ג משקל גוף.
לדוגמה, אדם השוקל 65 ק"ג לא צריך לבלוע יותר מ-65 מ"ג סולנין.
מכיוון שעגבניה ירוקה אחת מכילה כ-25 מ"ג של סולנין, יהיה זה נבון לא לאכול יותר משניים.
אז אפשר לצרוך עגבניות ירוקותמא במתינות.
זנים של עגבניות ירוקות
רוב זני העגבניות מבשילים מצבע ירוק בהיר לגוונים עזים יותר כמו אדום, כתום או צהוב.
עם זאת, יש גם כמה מגוון שנשארים ירוקים גם כשהם בשלים. דוגמאות ידועות כוללות 'זברה ירוקה' ו'צ'ירוקי גרין'.
עבור זנים אלה, ניתן להבחין בבגרות על ידי רכות העיסה והקלות שבה הם מתנתקים מהדופן.
מתכונים עם עגבניות ירוקות
למרות שאני עגבניות ירוקות הם יכולים להיות רעילים בכמויות גבוהות, אתה יכול ליהנות מהם במטבח על ידי הכנת כמה מתכונים טעימים.
לעגבניות אלו יש טעם חומצי למדי, כך שהן מושלמות להכנות המפחיתות את החמיצות שלהן.
ריבה עגבניות ירוקות
דרך מצוינת להשתמש ב-i עגבניות ירוקות זה להכין ריבה.
חתוכים לקוביות ומערבבים עם סוכר (כ-3/4 ממשקל העגבניות בסוכר), קינמון, לימון או וניל, אפשר להשאיר אותן למחית 24 שעות.
לאחר המריחה מבשלים הכל על אש בינונית כ-30 דקות. לאחר הכנה, יוצקים את הריבה לצנצנות מעוקרות.
הכנה זו מאפשרת לך לצרוך עגבניות ירוקות בכמויות קטנותהימנעות מעבר לרמה הבטוחה של סולנין.
פריטי עגבניות ירוקות
מתכון טעים נוסף הוא של לביבות עגבניות ירוקות.
לאחר קילוף וחיתוך העגבניות, מחממים מעט שמן במחבת וטובלים את פרוסות העגבניות בקמח תירס או בשילוב המסורתי של פירורי לחם וביצה.
לאחר מכן מטגנים אותם עד להזהבה ומניחים על נייר סופג.
איך מבשילים עגבניות ירוקות
אם אתה מעדיף לאכול עגבניות אדומות, יש דרכים לעשות זאת לתת להם להתבגר.
- מניחים את העגבניות בסלסילת פירות יחד עם בננות, תפוחים ואגסים. פירות אלו פולטים אתילן, אשר מאיץ את ההבשלה. כסה את הסל כדי לשמור על הגז ולשפר את היעילות.
- מניחים עגבניות ירוקות במקום חמים. בניגוד למה שחושבים, החום ולא האור הוא שגורם להבשיל של עגבניות. לכן, הצבתם ליד מקור חום תזרז את התהליך.