גלה את הסוד לקצירת הדלעות והמלפפונים בנקודת ההבשלה הנכונה

Image

להבין מתי א דְלַעַת או אחד cucurbitacea מוכן לקציר יכול לעשות את הֶבדֵל בין א קְצִיר יוצא מן הכלל ואחד מאכזב.

מזהה את i סימני בגרות ו חִיוּנִי כדי להבטיח שאני פירות נמצאים בפוטנציאל המקסימלי שלהם הִתלַהֲבוּת ה ערך תזונתי.

המשך לקרוא כדי לגלות פרטים היי סודות עבור אחד אוסף מושלם!

סימנים חזותיים של בגרות

אחד הראשונים אינדיקטורים חזותיים הוא ה צֶבַע של פְּרִי. בתור ה דְלַעַת בוגר, שלו צֶבַע הוא הופך לעשיר יותר ואינטנסיבי יותר.

לדוגמה, אם גדלת א דְלַעַת הוקאידו, זה צריך לקחת א צבע אדום-כתום בוהק.

אַחֵר אלמנט חשוב הוא ה peduncle. ו peduncle יבש וקשה הוא סימן ברור לכך שה דְלַעַת הוא מוכן לקציר.

אם אתה שם לב שה peduncle מתחיל להיות מרושע ונוקשה, זה ה זמן נכון להמשיך באיסוף.

מצב העלים

ה תנאים מה לִשְׁתוֹל עצמו יכול לתת לך מידע רב ערך.

ראה את זה עלים היי גבעולים הם מתחילים להצהיב ולהתייבש, זה סימן לכך לִשְׁתוֹל הוא מרכז את כל שלו אֵנֶרְגִיָה ב- פְּרִיהמציין את בגרות מלאה.

קרן הדלעת

אות נוסף שמתעלמים ממנו לעתים קרובות הוא תחתית הדלעת. זה צריך להיות יבש ומורם מעט.

אם הוא תַחתִית זה עדיין כך לַח o דָבִיקזה אומר שה דְלַעַת זה עדיין לא לגמרי בּוֹגֵר.

בקרת קשיות מעטפת

ה קשיות הקליפה היא דרך נוספת להעריך את בַּגרוּת. ו קליפה בוגרת זה יהיה קשה וקשה לשקע עם ציפורן.

זֶה התנגדות מציין כי ה דְלַעַת פיתחה א עוֹר יציב מספיק כדי להגן עליו במהלך הפעולה שימור.

התלתל בצד הגבעול

ו שיטה מסורתיתאבל מאוד יעיל, הוא להתבונן ב סִלְסוּל לְיַד גמבו של פְּרִי. כאשר זה סִלְסוּל זה לגמרי יָבֵשׁה דְלַעַת הוא מוכן לקציר.

לקרוא  הזמן אוזל: סוף ספטמבר מתקרב ועדיין לא גזמתם את שיחי הוורדים...

זה א הַצָעָה שמגיע מהזקנים שלנו חקלאים וזה אף פעם לא מאכזב.

תנאי אקלים ותזמון

ה תנאי אקלים לשחק תפקיד מכריע. באופן כללי, ה דלעות הם מוכנים ל גְבִיָה לפני הראשונים כפור בסתיו.

ה לילות קרים ואת ימים קצרים יותר להעדיף את הַבשָׁלָה של פְּרִי.

יתר על כן, ה תקופת איסוף עשוי להשתנות בהתאם מגוון תרבותי: עבור דלעות מנטובהרצוי לקצור אותם לקראת סוף ספטמבר, בעוד ה דלעת דליקה הם מבשילים מעט מוקדם יותר, בדרך כלל בתחילת אותו חודש.

  • בית
  • גן
  • גלה את הסוד לקצירת הדלעות והמלפפונים בנקודת ההבשלה הנכונה