עם בוא האביב, חובבי הגינון מצפים לו לִשְׁתוֹל בחזרה בגן.
ואיזו דרך טובה יותר להתחיל עונת הגידול אם לא על ידי הכנת האדמה לירקות שתבטיח יבול מוקדם ושופע?
גלה כיצד לתכנן ולבצע את שתילת האביב שלך בצורה הטובה ביותר כדי להפיק את המרב מגינת הירק שלך. המפתח הוא לבחור ירקות מתאימים המתנגדים לשינויי אקלים וגדלים במהירות. מוכנים לגלות עוד?
מתכננים את האביב!
את כל הירקות הללו ניתן לשתול כעת כדי להבטיח גינת ירק אביבית פורה וחסונה. בעת הכנת הגינה, שקול להשתמש בטכניקות הגינון המתאימות ביותר לקציר ירקות טריים וטעימים מהאביב ואילך.
אל תשכח לבקר במקורות מועילים לקבלת תובנות נוספות לגבי מתי לשתול את שלך ירקות טריים!
ואם אתם תוהים לגבי ההזדמנות האחרונה לשתול לפני שהכפור יגיע, בדוק את שלושת הירקות האלה המשגשגים בקור החורף.
כדי ללמוד עוד על איך ומתי לקצור בצורה הטובה ביותר, אל תפספסו מידע רב ערך זה.
קייל מטוגן ככוכב גינת הירק שלך
Il קֵייל זהו ירק עמיד המשגשג בחודשי החורף. לאחר כפור קל, הוא הופך רך עוד יותר, ומגביר את הטעימה שלו. עשיר בויטמינים A, C ו-K, הוא מציע לא רק תזונה אלא גם מבנה יפה לגינת הירק שלך.
לזרוע אותו בעומק של 15 ס"מ תוך שמירה על מרווח של 50 ס"מ בין הצמחים. קצת על חיפוי יעזור להגן על השורשים. הכינו שייק ויטמינים ותיהנו מהיבול שנמשך כל החורף!
Radis d'hiver: קציר מהיר וטעים
אֲנִי צנון חורף הם מציעים פתרון מהיר למי שרוצה קציר מוקדם. נזרעים בסתיו, הם גדלים תוך 30-60 ימים בלבד. הקפד לזרוע בעומק של 1-2 ס"מ, עם רווח של 12-15 ס"מ בין שתילים.
השקיה מתונה תמנע מהשורשים להירקב. יש לך מעט מקום? רדיס אידיאליים לשתילה בין גזר וסלטים.
הכלי החיוני
ל'שׁוּם יש לשתול אותו בסתיו: שורשיו יספיקו להתבסס לפני החורף, ויציע קציר משביע רצון בקיץ. לשתול את הנורות בעומק 5 ס"מ, 10-15 ס"מ זה מזה.
אדמה מנוקזת היטב חיונית כדי למנוע ריבוי מים. חיפויים קלים יגנו מפני כפור. ידוע בתכונותיו אנטיבקטריאלי ואנטי פטרייתישום הוא מרכיב חיוני לגינה ולמטבח שלך!
כרישה חזקה לחורף קשה
אֲנִי כרישה הם מושלמים לשתילה בסתיו. עמידים לטמפרטורות שליליות, הם מתפתחים לאט וניתן לקצור אותם בסוף החורף. מקור לסיבים וויטמינים, כרישה מעשירה מרקים ומנות חמות.
לשתול כרישה צעירה בעומק 5-8 ס"מ, במרחק של 20 ס"מ זה מזה. ודא שהאדמה רופפת ומנוקזת היטב. במהלך החורף, הימנע מהשקיה לעתים קרובות מדי.